Sommer grønnsakslasagne
Tid: 60 min
Rett: Vegetar
Antall personer: 4
Ingredienser
  • 1 glass Dolmio® Lasagnesaus
  • 1 glass Dolmio® Bechamelsaus til lasagne
  • Basilikumblader, til garnityr
  • 12 cherrytomater, delt i to
  • 100 g revet mozzarellaost
  • 150 g grønne bønner, hakket
  • 1 stor squash, i terninger
  • 6 lasagneplater (rundt 100g)
  • 1 rødløk, finhakket
  • 1 rød paprika, fjern frøene, hakket
  • 1 spiseskje vegetabilsk olje
  • 1 grønn paprika, fjern frøene, i terninger
Perfekt til oppskriften:
DOLMIO® Lasagne Saus
Slik gjør du det
  1. Forvarm ovnen til 190 grader, varmluftovn 170 grader, gassovn 5. Varm en stor stekepanne og tilsett grønne bønner, squash, rødløk og paprika. Stek på medium varme, rør jevnlig til grønnsakene er myke – rundt 4-5 minutter.
  2. Tilsett cherrytomatene og rør inn Dolmio®saus til lasagne
  3. Bland halve grønnsaksblandingen i en stor firkantet form, ca. 26cm x 20cm. Plasser 3 lasagneplater på toppen, og spre halve av Dolmio® Bechamelsaus til lasagne over. Gjenta lagene, og strø til slutt revet mozzarellaost jevnt over på toppen.
  4. La stå i ovnen i 30-35 minutter, til det er gjennomstekt og gyllent. Husk å bruke lasagneplater som ikke skal tilberedes før bruk (de fleste varianter blir solgt som klare til bruk).
  5. Prøv søtpoteter, aubergine, squash, løk og sopp. Avkjøl evt. rester med det samme, tildekk og legg i kjøleskapet. Og når det skal spises neste dag, varm helt opp.