Mexicansk tortillalasagne
Tid: 60 min
Rett: Oksekjøtt
Antall personer: 6
Ingredienser
  • 1 glass Dolmio® Tomatsaus til lasagne
  • 1 glass Dolmio® Bechamelsaus til lasagne
  • 400 g røde kidneybønner på boks uten sukker eller salt, renset og tørket
  • 25 g cheddarost, revet
  • 400 g mager kjøttdeig
  • 1 løk, finhakket
  • Rød eller grønn chili
  • Grønn salat (finhakkede tomater, agurk, rødløk og koriander)
  • 1 liten rød eller grønn paprika, fjern frøene, hakket
  • 4 myke tortilla
  • 1 Lime
Perfekt til oppskriften:
DOLMIO® Lasagne Saus
Slik gjør du det
  1. Forvarm ovnen til 190 grader, varmluft ovn 170 grader, gassovn på ca 5. Varm en stor stekepanne og tilsett kjøttdeigen en håndfull om gangen. Denne stekes på sterk varme til den er gjennomstekt og brun – i ca. 3-4 minutter.
  2. Tilsett løk, paprika og chili og stek i ytterligere 2-3 minutter.
  3. Legg en tortilla i en kakeform på rundt 20 cm i diameter, eller en annen form du har hjemme. Legg på litt av kjøttdeigblandingen slik at den dekker tortillaen.
  4. Legg en ny tortilla på toppen og spe på med Dolmio® Creamysaus til lasagne over. Gjenta lagene to ganger til du ikke har mer saus igjen. Strø ost over til slutt.
  5. La hele formen stå i ovnen i ca 30-35 minutter til den er stekt og gyllen. La den så hvile i noen få minutter, før du serverer med frisk salat med paprika, tomater, koriander og rødløk. Topp med litt limesaft.